Jak u nás vařil mistr kuchař

Jak u nás vařil mistr kuchař

Jako každý měsíc sedíme nad jídelním lístkem, a ať se snažíme sebevíc, žádná gastronomická múza nás nechce políbit. Většinu receptur z našeho repertoáru jsme již použily, a protože chceme pro naše strávníky vymyslet něco atraktivního, sbíráme odvahu k tomu, co nás láká už delší čas. Pro inspiraci a naučit se něco nového pozveme do naší školní jídelny kuchaře, kteří se věnují modernímu vaření.

Přes našeho dodavatele zajišťujeme zdarma kuchaře, se kterými po vzájemné konzultaci stanovujeme termín – 16. 5.  a sestavujeme menu, které by vyhovovalo výživovým normám

a které by uspokojilo chuťové buňky našich strávníků, hlavně těch dětských.  Dohodli jsme se, že bychom na oběd uvařili cizrnovou polévku s pečeným květákem, tortillu s trhaným masem a čerstvou zeleninou, šlehaný tvaroh s mangovým pyré.

Noc před touto akcí neklidně spíme. Ráno všechny kuchařky stojíme v kuchyni a čekáme na příjezd šéfkuchařů. Po šesté hodině je s úlevou vítáme v naší školní jídelně. Pak už jen pilně krájíme a vaříme.

Je navařeno, gastronádoby naplněny a my očekáváme první strávníky a s nimi i první reakce.

Kuchaři si připravili i krátký kvíz pro děti 1. stupně. Po zodpovězení otázek byly děti odměněny malými dárečky.

Celý den, i když byl náročný, se snad vydařil. I když, jak se říká: „Sto strávníků, sto chutí“…

54321
(0 votes. Average 0 of 5)