22.02.2012 - Okresního finále v basketbale starších žákyň

Velký úspěch basketbalistek ZŠ Libina

       22. únor 1998 se vryl do paměti všem příznivcům hokeje slavným vítězstvím našich hráčů na turnaji století na olympiádě v Naganu. 22. únor 2012 se určitě vryje do paměti všem našim děvčatům, která se zúčastnila okresního finále v basketbale v kategorii starších žákyň, ale i nám, kteří jsme měli možnost tento velký úspěch vidět na vlastní oči. Jsem rád, že jsem byl u toho a mohu se podělit o tyto nezapomenutelné zážitky.

       Turnaje se zúčastnilo šest nejlepších družstev z okresu Šumperk a naše děvčata rozhodně neodjížděla v roli favorita. V základní skupině naše družstvo zvítězilo nejdříve nad domácími děvčaty z I. ZŠ Šumperk v poměru 16:8 a potom si poradilo i se šumperským Gymnáziem (21:8). Tyto výsledky nám zajistily postup do semifinále, ve kterém jsme narazili na družstvo ZŠ Vodní Mohelnice. Po dramatickém průběhu reprezentantky naší školy dokázaly zvládnout i toto utkání, zvítězily 9:5 a postoupily tak do finále turnaje. V něm na naše děvčata čekal opět domácí tým, který nám chtěl oplatit porážku ze zápasu ve skupině. Ale neoplatil! Naše děvčata bojovala do poslední chvíle, dala do boje srdíčko a po neuvěřitelně dramatickém průběhu nakonec zvítězila 17:15 a stala se tak nečekaným, ale naprosto zaslouženým přeborníkem okresu! Musím říci, že celý turnaj a hlavně výkony našich děvčat ve mně zanechaly silný dojem a zážitky, na které určitě nikdy nezapomenu! Přiznám se, že jsem byl po závěrečném hvizdu dojatý, byl jsem šťastný a zároveň pyšný na naše dívky, které zde dokázaly, jak moc dělá poctivá a pravidelná příprava a dobrá parta! Vždyť holky se schází pravidelně třikrát v týdnu. Pod vedením svého “kouče” Aleše Skály odehrály několik přípravných zápasů a dokonce absolvovaly dvoudenní soustředění. A výsledek stál za to!

       Chci děvčatům poblahopřát k tomuto skvělému úspěchu a poděkovat jim za vzornou reprezentaci naší školy a celé naší obce. Poděkování samozřejmě zaslouží i pan učitel Aleš Skála za přípravu děvčat a za spoustu času, který jim věnuje.

       A které dívky se o tento úspěch zasloužily? Kateřina Feráková, Kateřina Hauserová, Eliška Hegrová, Hana Hrubá, Veronika Jandová, Jolana Janušová, Zuzana Johanová, Marie Křivová, Zuzana Navrátilová, Kristýna Procházková, Anne Průchová, Tereza Řeháková, Jana Salačová a Michaela Žmolíková.

Foto

                                                                                               Mgr. Jaroslav Vojáček, ředitel ZŠ Libina

54321
(0 votes. Average 0 of 5)